Pabuskite gražesni nei prieš užmigdami

Grožiui nėra geresnio ritualo nei kokybiškas miegas, tačiau egzistuoja dar daugybė veiksmingų būdų, kaip palepinti save prieš miegą. Visų jų rezultatas – dar labiau švytintis veidas ir siela.

ŠVARUS VEIDAS. Turbūt nereikia ir priminti, kad prieš miegą būtina nusivalyti veidą – ne tik nuo makiažo, bet ir nuo prakaito ir aplinkos taršos. Beje, geriausia tai daryti net du kartus iš eilės. Švarus veidas yra būtina sąlyga odos ląstelių atsinaujinimui.

VEIDO VALYMAS GARAIS. Makiažo valymas – kasdienis ritualas. Tačiau kartais tai galima padaryti ir iš giliau. Jei neturite galimybės keliauti pas kosmetologą, išbandykite garinę veido valymo procedūrą namuose. Daugiau apie tai – čia.

DRĖKINIMAS. Jau esame įpratę drėkinti veido odą, tad turbūt net nereikia priminti, kad po veido valymo svarbu ją sutepti kremu, serumu, o kai kam pakaks ir pasipurkšti hidroliatu. Taip pat, ypač šaltuoju periodu, vertėtų naudoti kambarių drėkintuvus. Oro drėgmė kambaryje turėtų būti apie 40–60 proc., tačiau paprastai ji nesiekia nei 20 proc.

VEIDO MASAŽAS. Nors ir trumpas, bet periodiškas veido masažas ilgainiui garantuoja lygesnę ir elastingesnę odą. Patikėkite, kasdieniai lengvi, bet greiti patapšonijimai pirštų galiukaisskruostikaulių, smakro, kaktos ir paakių srityse daro stebuklus!

AKSOMINĖS LŪPOS. Visa tai, kaip lepiname veidą, tinka ir lūpoms – tiek valymas, tiek drėkinimas, tiek kaukės. Tad prieš miegą, dantų šepetėliu švelniai nušveiskite lūpas pašalindami negyvas odos ląsteles ir patepkite jas balzamu.

SKYSČIŲ RIBOJIMAS PRIEŠ MIEGĄ. Vandens varojimas yra viena iš grožio paslapčių. Tačiau – ne prieš miegą. Jei norite pabusti neužtinusiu veidu, ribokite skysčių kiekį bent porą valandų iki miego. Tas pats galioja ir maistui.

PASIVAIKŠČIOJIMAS. Po dienos darbų, namų ruošos, vakarienės ir kitos veiklos, pasivaikščiojimas gryname ore, atsiribojant nuo technologijų ir atrandant laiko sau, kai jau niekas nebesuka galvos, padės ne tik fiziškai jaustis gerai, bet ir puikiai atrodyti.

MEDITACIJA. Kita grožio paslaptis – graži siela. Meditacija padeda sumažinti stresą, padidinti susikaupimą, taip pat gerina emocinę sveikatą. Jei dar neteko bandyti meditacinės praktikos, nebegaiškite. Tai gali tapti jūsų naujos kelionės pradžia.

PATOGUS MIEGAS. Pagrindinės patogaus miego sąlygos: kambario temperatūra – nei per karšta, nei per šalta; tamsa – kuo tamsiau, tuo geriau; tyla – kuo tyliau, tuo geriau; patogi lova – kokybiškas čiužinys ir natūralaus audinio patalynė.

MIEGO HIGIENA. Galiausiai paisykite bent dalies miego higienos patarimų ir iš ryto tikrai pabusite gražesni nei ėjote miegoti. Miego higienos vadovą rasite čia.