Kaip dažnai būtina keisti patalynę?

Pavasaris už lango! Tai tas metų laikas, kai norisi šviežio oro gūsio ne tik išėjus į lauką, bet ir namuose. Sutiksite, verta pradėti nuo ten, kur praleidžiame daugiausiai savo laiko – miegamojo.

Nėra daug dalykų, kurie būtų tobulas atlygis besibaigiant dienai nei kvepianti ir švari patalynė. Tiesa, kažkodėl dažnai pamirštama pasinaudoti šia nuostabia privilegija. Populiariausia priežastis – po dienos rūpesčių persikloti lovą būna gana tingu. Tačiau, ar žinojote, kad:

  • Optimaliausias keisti patalynę yra kas savaitę.

  • Ją plauti reiktų 40 laipsnių temperatūroje – tokiu būdu yra sunaikinamos visos bakterijos.

  • Pagalvės užvalkalus rekomenduojama skalbti kas 2-3 dienas (beje, tai yra ir pats paprasčiausias būdas miegoti nuolatinėje gaivoje nekeičiant visos patalynės).

  • Lovos antklodę reiktų skalbti kas 2-3 savaites.

  • Pagalves – kas pusmetį, o jas keisti – kas 2-3 metus

KODĖL? Atrodo, kad amžino pavasario kaina miegamajame reikalauja pastangų, tačiau tam yra kelios labai svarbios priežastys:

  1. Miego metu žmonės prakaituoja (vieni daugiau, kiti mažiau, tačiau prakaituoja visi), išsiskirdami kūno riebalus bei kitus skysčius, kurie, be abejonės įsigeria į patalynę.

  2. Po metų ar kelių trečdalį pagalvės svorio sudaro mirusios odos atplaišos, todėl ją būtina ne tik skalbti, bet ir džiovinti saulėje bei galiausiai gerai pakratyti.

  3. Antklodės – tai artimiausias uostas dulkių erkėms, grybeliui ir kitoms bakterijoms kauptis, o pastarosios sukelia alergijas bei kitas ligas.

Papildomi patarimai, kurie palengvina švaros mėgėjų gyvenimą:

  • Patalynė yra lyginama ne tik dėl estetinių sumetimų, bet ir dėl bet kokių užsilikusių bakterijų sunaikinimo. Tačiau šią kai kam nemalonią rutiną galima pakeisti saulės energija, t.y. palikti patalynę džiūti saulėje, kuri itin efektyviai naikina mikroorganizmus.

  • Norint kasdien džiaugtis patalynės gaiva, pabudus nereikėtų skubėti kloti lovos, o ją, kol ruošiatės ir atlikinėjate savo ryto ritualus, atidengti, atverti langą ir palikti gerti lauko gaivos.

  • Turint kelis patalynės komplektus ir nuolat juos rotuojant, kiekvienas iš jų tarnauja ilgiau. Be to, tai gali būtų du visiškai skirtingų nuotaikų patalynės komplektai, kurie suteiks Jums ir Jūsų miego erdvei daugiau žaismingumo.

Taigi taip paprastai rūpestis geru miegu gali tapti idealia proga pasimėgauti mažais džiaugsmais už miegamojo ribų.

DREAMON asortimente galite rasti įvairių dydžių patalynės komplektus: 140x200 cm, 150x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 200x200 cm, 220x200 cm, 240x220 cm.

DREAMON patalynės komplektus galite rasti čia: Satino patalynės komplektai - 100% Medvilnė | dreamonhome.lt – www.dreamonhome.lt